Műköröm története

roses-2171193_1280

Műköröm jellemzően egy “női” divatcikk, főleg nők azok a körmüket ezzel a technikával teszik szebbé, fedik el az esetleges esztétikai hibákat. A műköröm fogalma is nem más, mint a természetes körmök festése vagy valamilyen technikával történő  elfedése 

Az ókorig tudjuk a műköröm díszítés divatját visszavezetni. Több forrás is igazolja, hogy a világ több táján már ebben az időben is alkalmazták a műköröm felrakás technikáját. Ebből az időből kínai, egyiptomi, római és görög körömdíszítések maradtak  fennt. 

A XX. században folyamatosan új technikák és anyagok  jelentek meg azért, hogy  egyre szélesebb ls nagyobb körben a lehető legjobb minőségben tudják  köröm díszítést alkalmazni

A nagy áttörés a műköröm építésben? 

Itt egy tipikusan egy problémára keresett gyors, hirtelen ötletből alkalmazott megoldás volt ami a nagy áttörést meghozta. 1954-ben Fred Slac fogorvosnak munka közben megsérült a körme és a fogorvosi rendelőben lévő anyagokból javította meg a saját körmét. Ekkor a fogászatban már használt polimer anyag segítségével “javította” meg a körmét. Ezen felfedezés után kezdett el kísérletezni arról, hogy a találmányát hogyan tudná tökéletesíteni. Ebben a folyamatban testvére Tom segített neki és megalapították a cégüket Patti Nails néven.

Nem csak ők  kisérletezek, így az 1970-es években alakult ki két komponens segítségével készítik el a műkörmöket. A két komponens folyadékból és porból ált,és ebből készítették el műkörmöt. 

A két anyag összekeverésével,majd a körömre történő felvitelel  gyorsan  alakul  egy sima, szép fényű de mégis rugalmas felület keletkezik. Ez volt az a polimerizációs folyamat amit már használtak a fogászatban és folyamatosan tökéletesítik a műköröm készítéshez. Magyarországon a porcelán szót használják erre a folyamatra, nem pedig a az akril szót.  Azért nem  elfelejtendő, hogy a porcelán szó a műköröm esetében nem keverendő össze a porcelánnal. Porcelán egy kemény, rideg anyag, míg a műköröm építéshez használt anyag rugalmas anyag.

Az évek során több típusú  műköröm építő anyagot kezdtek használni. Ezek közül az egyik legtöbbet használt anyag a zselé amely a porcelánnal ellentétben fény hatására fog a polimerizációs folyamat elindulni. 

Azért nagyon fontos elmondani, hogy bármely anyagból készítünk műkörmöt ezek nem károsítják a természetes körmöt. Nagyon fontos, hogy ezen anyagok felvitele előtt a körmöt elő kell készíteni mert nem tesszük meg  akkor a köröm alatt gomba vagy bakteriális  fertőzés képződhet. Erre fontos odafigyelni, mert ez akár a saját körmeinket tönkre tehetni. 

Kategóriák

Műköröm oktatás

Műkörömépítő komplett képzés hétvégi tanítási órákkal, a Nyugati pályaudvarnál, csak 35.000 Ft-ért!

Tanfolyamok

Tanfolyamaink folyamatosan indulnak, jelentkezz most
Kattints ide

Műszempilla oktatás

Szempilla hosszabbító oktatás 25.000Ft-ért

Tanfolyamunk

Műszempillás tanfolyamunk Profi Műszempilla-oktató közreműködésével zajlik! Kis csoportos képzés, maximum 3-4 fővel!
Kattins ide

Hajhosszabbító oktatás

Hajhosszabbító képzés csak 25.000Ft-ért

Hajhosszabbító oktatás

Több technika sajátíhatító el tanfolyamunk keretében.
Kattints ide